PROTEINOVÁ DIETA
bez odborného dohledu
a s on-line poradnou MUDr. Miloše Rýce
Recepty Recepty pravá jídla Křupavá zeleninka na svačinu

Křupavá zeleninka na svačinu

Zelenina kterou lze jíst ke svačině nebo i jako hlavní jídlo.  

 

Od druhé etapy Dietalegre přidáváme do jídelníčku svačinu v podobě nízkotučného jogurtu. V tomto receptu jsme jogurt použili jako základ pro chutnou omáčku, do které máčíme zeleninku. 

Potřebujeme: 
Cherry rajčata (nebo jedno velké) 
Řapíky celeru
2x vajíčko uvařené natvrdo (bez žloutku) 
Půl salátové okurky
1x nízkotučný bílý jogurt 
Pepř, sůl 
Šťávu z citronu 
Olivový olej
Petržel (koření - může být sušená)

1. Rajčátka a vejce rozpůlíme a osolíme. Řapíky celeru nakrájíme na menší kousky. Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na kolečka.

2. Zvlášť smícháme jogurt s trochou šťávy z citronu a olivovým olejem. Přidáme sůl, pepř a petržel dle chuti. Celer máčíme do jogurtové omáčky. 

Svačinka je to dietní a ještě navíc zasytí.

Zatím nebyl vložen žádný komentář.