PROTEINOVÁ DIETA
bez odborného dohledu
a s on-line poradnou MUDr. Miloše Rýce
Recepty Recepty pravá jídla Voňavá rybka na bylinkách

Voňavá rybka na bylinkách

 Lehká rybička provoněná bylinkami udělaná na pánvi.

Rybka na fotce je čerstvý amur, je ale možné tento recept aplikovat na různé druhy ryb.

  • S rýží je vhodný jako pravé jídlo do 3. etapy. 
  • Bez rýže či jiné přílohy je vhodný již od 1. etapy.

Ingredience: 
Cca 150g ryby amur
Bylinky (např. oregáno nebo tymián, nejlépe čerstvé)
1x citrón
1 lžíce olivového oleje
Rýže (max. 1 kopeček)
Pepř, sůl

  1. V osolené vodě začneme vařit rýži.
  2. Rozehřejeme na pánvi olej, poté přidáme nejprve bylinky a pak rybu. Bylinkami nešetříme, rybička by měla být zlehka obalená, jak je vidět na fotce.
  3. Rybku osmažíme z obou stran a hojně pokapeme citronem. Díky citrónu nebude ryba cítit rybinou a bude krásně vonět po bylinkách. 

Zatím nebyl vložen žádný komentář.