Složení:
	 
	Pro losos:
	 - 100 g steaku z lososa
	 - 1 lžíce olivového oleje
	 - 1 stroužek česneku, mletý
	 - Sůl a pepř, podle chuti
	 - 1 čajová lžička sušeného tymiánu (nebo čerstvého)
	 - 1 čajová lžička sušeného oregana (nebo čerstvého)
	 - 1/4 lžičky uzené papriky (volitelně, pro jemnou kouřovou chuť)
	 - Čerstvá petržel nebo kopr (volitelně, na ozdobu)
	 
	Pro zeleninu:
	 - 1 šálek cukety, spirálovité nebo nakrájené na tenké plátky
	 - 1 lžička olivového oleje
	 - 1 stroužek česneku, mletý
	 - Sůl a pepř, podle chuti
	 - 1/4 lžičky vloček červené papriky (volitelně)
	 
	Příprava:
	 
	1. Uvařte lososa:
	 - Filet z lososa osušte papírovou utěrkou a z obou stran ochuťte solí, pepřem, tymiánem, oreganem a uzenou paprikou (pokud ji používáte).
	 - Rozehřejte 1 lžíci olivového oleje na nepřilnavé pánvi na středním ohni.
	 - Jakmile je olej horký, přidejte nasekaný česnek a restujte asi 30 sekund, dokud nebude voňavý (pozor, ať se nespálí, jinak zhořkne).
	 - Přidejte filet z lososa na pánev kůží dolů (pokud má kůži). Vařte 4–5 minut z první strany, dokud nezezlátne a nebude kůže křupavá.
	 - Obraťte lososa a vařte další 3-4 minuty, nebo dokud není losos propečený a snadno se vidličkou loupe (vnitřní teplota by měla dosáhnout 63 °C).
	 - Vyndejte z pánve a nechte odpočinout.
	 
	2. Orestujte zeleninu:
	 - Rozehřejte na samostatné pánvi na středním ohni lžičku olivového oleje.
	 - Přidejte nasekaný česnek a restujte asi 30 sekund, dokud nebude voňavý.
	 - Přidejte cuketové nudle (nebo plátky) a restujte 2-3 minuty, dokud nebudou měkké, ale stále mírně křupavé.
	 - Dochuťte solí, pepřem a vločkami červené papriky (pokud používáte).
	 - Vyndejte z pánve.
	 
	3. Podáváme:
	 - Na talíř naložte restovanou cuketu nebo zeleninu a navrch dejte losos s česnekem a bylinkami.
	 - Ozdobte čerstvě nasekanou petrželkou nebo koprem (volitelně).
	 
	 
	Tipy:
	- Pro více chuti: Lososa můžete před vařením 15–30 minut marinovat v česneku a bylinkách, abyste zvýraznili jeho chuť.
	- Pro víc pikantnosti: Přidejte k lososu špetku kajenského pepře nebo chilli vloček, pro jemnou pikantnost co dodá lososu říz!